VW Tiguan la comandă

VW Tiguan la comandă

Povestea unui „Tiguan” greu de găsit

De-a lungul timpului v-am povestit despre mașini, dar niciodată despre cum se nasc aceste povești. De aceea m-am gândit să vă împărtășesc câte ceva și despre cum preluăm și ,,soluționăm” o comandă.

Și pentru că zilele trecute au fost încărcate nu ar strica să vă introduc în rutina căutării unui  VW Tiguan.

Un client vechi, o poveste nouă

Acum un aproape un an un vechi client ne-a solicitat un Mitsubishi Pajero PHEV, iar acum câteva săptămâni ne-a trimis un mail în care ne spune că vrea  un VW Tiguan, an de fabricație minim 2014, 2.0TDI 4Motion, DSG, cu până la 150.000 de kilometri rulaj și optiuni medii. Bugetul alocat initial a fost până în 16.000 de euro.

După ce am analizat cerințele și am văzut că cererea este una realistă, adică aveam un buget realist raportat la cerințe, lucru care de obicei din pacate nu se întâmplă, am pornit căutările.

Am scanat site-urile de licitații și nefiind supusi presiunii de a căuta o mașina cu TVA, am optat către mașini direct la persoane fizice. Am selectat vreo 5, am sunat la proprietari și am rămas la trei, pe care i le-am și trims clietului nostru spre evaluare.

După ce am primit OK-ul am pornit cu verificarea pe teren.

O mașină cu potențial, refuzată

Prima destinația, Stuttgart. Volksvagen Tiguan 2.0TDi 4Motion, DSG cu cutia DQ500,  an de fabricație 2014, 103.000 de kilometri, carnet service la zi, revizii făcute în mare parte în rețeaua VW. Deși masina era de vânzare, la ultima revizie făcută proprietarul a optat ca, pe lângă ulei și filtre, să-i schimbe și frânele pe spate.

Ca dotari… bine. Plafon panoramic, navigație, scaune încălzite, xenon, jante 18. PRET FINAL:15.500  de euro.

Deci, avem o mașină ,,de garaj”, decent întreținută și păstrată, dar rulată preponderent în oraș. Proprietarii mai dețin câteva mașini pe lângă asta, iar Tiguan-ul a fost mașina de oraș, probabil de aici i se trag și cele câteva probleme pe care le are.

Nu a suferit niciun accident, dar mai are mici zgârieturi, o îndoitură pe portiera dreaptă față, iar bara spate și capota au fost revopsite. Putem spune ca e o mașină care arată per total bine.

Un ușor minus la interior, dar în rest e ce trebuie

Așa cum ne-am obușnuit deja, Tiguan-ul are multe plastice predispuse la zgârieturi, suportul de pahare spate rupt și vreo trei aeratoare sparte. În rest perfect, fără semne de uzură accentuată.

Tehnic și aici stă bine, dar la rulajul ăsta ne așteptăm la mai bine.

Volantul face gălăgie la mersul în gol, iar amortizoarele față necesită și ele înlocuire.

În rest, e foarte bine. Motorul merge perfect la fel și cutia.

Avelopele sunt ca noi, iar valorile pe turbo, injectoare, egr, dpf aproape perfecte.

Deși are amortizoarele ,,flescă” mașina se simte legată ca un tanc. Cred că de fapt asta este principalul plus al acestui model  față de concurenții direcți.

Investitiile pe care le-am calculat la această mașina ar fi în jur de 1.200 de euro pentru volant și amortizoare.

Deși mașina ne-a lăsat, per total, o impresie pozitivă clientul nu a fost foarte încântat.

Am spus „Pas” după verificarea de la Neuss

Al doilea Tiguan verificat, care deși era mai scump s-a dovedit a fi într-o condiție mai proastă decât primul. Personal, am anticipat asta…

A fost un Tiguan fabricat în 2014, 2.0TDI 140 de CP, DSG 4Motion, cu 118.000 de kilometrii parcurși. Cu excepția plafonului panoramic,  mașina asta este la fel optionată ca și prima.

Dacă la primul Tiguan trebuiau schimbate doar volantul și amortizoarele față, la acesta din urmă se mai adaugă frânele față  și spate, urgent, plus o scurgere de ulei la simeringul de la palier care va necesita remediere, dar brațele inferioare față. Deci, aici factura ajunge la aproape 2.000 de Euro.

La exterior condiția e bună, dar din nou, sub prima mașina verificată. Aveam radiator climă, far stânga și bară față înlocuite. Parbrizul și el înlocuit cu unul aftermarket, iar capota revopsită.

Nu este nicio dramă, dar nu e în nota care ne place – totul original fără vreun șurub atins.

La interior, cam la fel… Nu avem decât un aerator spart și nu patru, dar avem uzuri mai accentuate la scaunul soferului, capacul de la portbagaj și mocheta lipsesc. Reviziile, aici, sunt facute ,,pe unde s-a putut”.

Deci, i-am spus ,,pas” din start!

Ultimul Tiguan a fost alesul

Un alt Tiguan, care cel puțin pe net arată foarte bine, l-am găsit la Chemnitz într-un parc specializat pe vânzări de mașini rulare din grupul VAG. Am sunat am cerut informații și seria de șasiu. Mașina cu revizii la zi, proprietar în vârstă și kilometri puțini. Mai rămâne problema drumului – 450 de kilometrii dus și 450 de kilometrii întors.

O a doua confirmare

La două zile de la discuția telefonică, pe întoarcerea de la Dresda și pe o ploaie cu găleata un alt coleg a ajuns la Chemnitz, pe întuneric și cu 30 de minute înainte de ora închiderii. După ce a pornit motorul, a pus în fugă un paint checker și mi-a confirmat că masina trebuie văzută neaparat, deoarce pare să fie ce trebuie!

VW Tiguan la comandă. Dacă am fi îngăduitori , e top condiție

Asadar, după o verificare avută la prima oră, la Passau, am urcat 400 de kilometrii până la Chemnitz și am verificat Tiganul despre care simțeam ca e al nostru!

După un efort considerabil a venit momentul când am răsuflat ușurat,  am găsit-o pe cea care și noi și clientul ne-o doream.

Ca și celelalate este fabricat în 2014, tot cu un sigur proprietar, are kilometrii mai putini, doar 79. 000, tot 2.0 TDI 4Motion cu DSG și se încadrează în buget.

Dacă nu aveam și aici frânele și amortizoarele de înlocuit, mașina ar fi fost cu certitudine TOP condiție.

Are doar barele revopsite și parbrizul înlocuit în 2018.

Nu are zgârieturi, nici la interior, nici la exterior și are reviziile la făcute anual în reteaua VW.

Mașina a fost cu 1.000 de Euro mai scumpă, decât cea negră, dar este fără ,,televizor,, și plafon cu ,,geam termopan,,.

 

Pentru condiția impecabilă noi zicem că a meritat tot efortul.

By Alex Damian