Verificare auto second-hand Germania

Verificare Auto Second-Hand Germania

Așa cum sugerează și titlul, voi încerca să rezum în câteva paragrafe activitatea noastră zilnică și cam ce însemna, în mare, o verificare la fața locului a unei masini second-hand.
În 99.9% din cazuri asta se întâmplă remote, lucru care ne responsabilizează enorm. Vizionam mașină pentru client pentru a ne convinge că răspunde perfect cerințelor lui, o analizăm, o verificăm tehnic și aș spune cel mai important, încercăm să-i aflăm povestea. Cât de riguroasă a fost mentenanță și cum a fost exploatată.
După negocierea prețului și semnarea contractului, urmează partea logistică. Se organizaeaza și se urmărește mașină până la momentul la care clientul nostru urcă pentru prima oară la volanul noii lui mașini second-hand.

O nouă zi, o altă provocare

O altă comandă ne cere să ne punem în valoare expertiza. Fie ca este vorba de o masina la comanda sau doar verificarea unei masini second-hand, sună la fel ca majoritatea celorlalte: „Mi-aș dori un Volvo V50 sau o Octavia Combi, ar merge și o Mazda 6, Combi. Poate fi Combi sau Sedan. Vreau motor pe benzină, dar Volvo poate fi și diesel, dar cu motor de 1,6 diesel. Bugetul este 15.000 de euro, dar dacă mașina second-hand chiar merita putem merge până în 16.000 de euro și chiar 17.000 de euro dacă este o mașină second-hand foarte bună. Ma intereseaza un Porsche Cayenne diesel hybrid, putem face o calculatie pentru credit extern?”

Așadar, în jur de zece link-uri ne vin pe mail, cu întrebări și cu multe neclarități. Astea sunt de obicei cererile de verificare auto second-hand din Germania sau oricare altă țară.

Cam așa începe totul, clienții sunt de obicei nehotărâți. În cazul persoanelor fizice, clienții finali, se întâmplă foarte rar să știm de la primul email sau telefon ce mașina avem să verificam sau ce mașină își doresc de fapt.

Începe căutarea…

Începem să explorăm pe site-urile cunoscute, mobile.de, Autoscout 24, fie pentru mașini mai ieftine precum ebay-kleineanzaigen, fie aruncăm o privire și prin licitații ori pe Adesa, pe Auto1 sau Autobid.

După ce ne-am stabilit lista în funcție de criteriile pe care le-am convenit cu clientul începe Odiseea.

Sunăm pentru a cere informații, serii de șasiu, starea tehnică, estetică etc.

După ce am evitat lăudăroșii și pe cei care ezită să ne ofere informații sau seria de șasiu stabilim lista scurtă a mașinilor second hand cu potențial.

Consultăm  CarVertical, verificăm și în rețeaua dealerilor, unde este posibil, pentru a verifica istoricul mașinii și dacă el este conform cu informațiile furnizate.

După această etapă informăm clienții cu privire la rezultatele obținute și convenim dacă mergem mai departe, pentru a le trimite contractele și pentru a organiza deplasările.

Așa cum v-am mai împărtășit, pasiunea pentru condus îmi rezervă mie deplasările lungi, apoi restul pe alese. Dar întotdeauna cele de 1000km + sunt ,,specialitatea,, mea 🙂

Și cum pasiunea costă, evident în cazul de față timp, mă trezesc la 4-5 dimineața, alimentez, îmi „savurez” cafeaua în mers in timp ce gonesc spre destinație. Știu că la alte câteva mii de kilometri un client așteaptă cu sufletul la gură un răspuns de la mine. Așa că ziua la noi durează 12 și chiar 16 ore, câteodată.

„Inspecția”, provocarea care face diferența

Ajuns după câteva ore de condus le dau ochilor un răgaz de 10-15 minute ca să-și revină, pentru putea fi în „formă”, deoarece au de surprins și cele mai mici detalii.

După ce accepți cafeaua, dacă vânzătorul ți-o oferă, îți iei cheile, faci o poza actelor și începi verificarea.

Pe foarte scurt voi rezuma ce se intamplă in cele două ore rezervate verificarii fiecărei masini second-hand.

Dai prima oara o tura jur-împrejur, faci fotografii la exterior, fotografii pentru Facebook, fotografii pentru Instagram și începi verificarea mașinii second-hand.

La început cu caroseria. Verifici felul în care se închide și se deschide fiecare portiera în parte. La o privire de ansamblu încerci să vezi eventuale lufturi inegale și indoituri sau usoare rămase după eventuale reparații de smart repair. Cu un tester de vopsea verifici grosimea stratului de vopsea, iar dacă identifici părți revopsite verifici atent calitatea revopsirii și dacă fost sau nu vorba de un accident, dacă masina a fost sau nu lovită, dacă are sau nu componente de caroserie înlocuite sau dacă pe dedesubt prezintă sau nu urme de lovituri. Starea catalizatorului, dacă sunt sau nu urme de rugină și starea articulațiilor și a diverșilor suporți elastici sunt și ele pe lista verificarilor standard.  Termini cu frânele și anvelopele.

 

În zona compartimentului motor se verifică eventualele urme de accidente, iar dacă se constatată că farurile sau radiatoarele au fost înlocuite se verifică și grosimea stratului de vopsea pe lonjeroane în mai multe puncte, fiind un element la care se intervine de obicei doar local, strict unde s-a tras, pe 15-20 cm.

La motor verificăm scurgerile, starea furtunurilor și a radiatoarelor. Atunci când este cazul cu ajutorul unui videoscop inspectăm depunerile de sub capacul de la chiuloasă, dacă are depuneri de carbon și stabilim dacă consumă sau nu ulei și dacă s-a schimbat uleiul la timp. Foarte importantă este ascultarea motorului și identificarea zgomotelor suspecte.

După ce facem un inventar al zgârieturilor, la interior observăm gradul de uzură al volanului, al tapițeriei, căutând și aici indicii asupra modului în care a fost exploatată mașină. Se verifică fiecare buton și funcție pentru a vedea dacă funcționează.  La mașinile de clasa ultra lux asta durează destul de mult.

La final facem o diagnoză cu testerul şi verificăm diverşi parametri în timp real, pe durata probei de drum.

.Adunăm toate datele şi facem un scurt rezumat, un istoric al maşinii second-hand.

Concluzia trebuie să evidențieze dacă mașina are sau nu are kilometri reali, a fost sau nu a fost exploatata corespunzător, ce defectiuni are si care sunt investiile imediate sau viitoare, dacă merită sau nu cumpărată.

Ultima bătălie

Procesul se încheie cu negocierea, unde se dă „bătălia” pentru stabilirea prețului de achiziție, dacă mașina a fost conformă. De cele mai multe ori negocierile sunt destul de dure, dar sunt și situații unde merg foarte ușor.

Întotdeauna, scopul final este să obținem un preț cât mai bun pentru client.

Când ai toate datele, mai exact condiția exactă, povestea mașinii și prețul, urmează telefonul final, cel către client.

Încă un client fericit

La capătul celălalt al continentului inima unui om bate de nerăbdare. Așteptă să sune telefonul, iar noi să-i spunem că speranța lui poate devenit realitate. Evident după ce el își dă acordul și este convins că a găsit mașina second-hand pe care o caută și la prețul corect, noi îi organizăm transportul din Germania în România sau ţara în care se afla.

Stabilim toate detaliile, iar mașina second-hand urmează destinația finala – domiciliul clientului.

Pe foarte scurt, cam așa decurge o zi de lucru.

By Alex Damian