Dezamagiti de Volvo XC90 second-hand

Din nou dezamagiti de Volvo XC90 second-hand

Din dorința de a vă împărtăși cât mai mult din experiențele noastre cu mașini, astăzi venim cu o nouă poveste despre Volvo XC90, o continuare a primului articol referitor la verificarea unui Volvo XC90 second-hand. Un bolid premium despre care v-am mai povestit și care spre dezamăgirea noastră parca tinde să se transforme într-o chinezărie – se face prea mult rabat la calitate.

În povestea precedentă vă spuneam că estetica habitatului lasă de dorit din cauza uzurii premature și că nu prea am întâlnit probleme tehnice. De data asta pe lângă problemele de estetică au apărut și problemele tehnice.

Sistemul ,,Power Pulse” la Volvo XC 90 , călcâiul lui Ahile

O nouă comanda de Volvo XC 90 second-hand venită din Republica Moldova ne-a trimis la mai multe mașini prin Germania.

Prima oprire a fost la Köln la o reprezentanță Volvo, unde am verificat un XC90 R-Design Alb cu 80.000 de kilometri și suspensie pneumatică.

La o prima vedere mașina ne-a încântat. Fără părți revopsite și îndoituri, dar și cu interiorul impecabil! frâne noi, originale și anvelopele premium noi. Am zis că am încheiat ziua cu această verificare, deoarece mașina este ceea pe care o căutam.

Dar nu a fost așa, pentru că după verificarea caroseriei, am trecut la partea mecanică, unde au apărut surprizele.

Pornesc motorul și încerc să mișc mașina, față, spate. Mașina nu se ridică. Repet. Rezultatul m-a întristat. Am băgat-o pe tester și acesta ne-a spus adevărul – eroare pe suspensia pneumatică și neetanșeitatea sistemul ,,Power Pulse”.

Ne-am oprit aici cu verificare. Cazul a fost închis.

O nouă tentativă

În același parc de auto second-hand am decis să verificăm un al doilea Volvo XC90.

Tot un R-Design, tot alb, dar an de fabricație 2017 cu 55.000 de kilometri fără suspensie pneumatică, cam asta era singura diferență față de primul.

Estetic și aceasta se prezenta foarte bine, interior fără uzură, anvelope premium noi, o mașină second-hand solidă la prima vedere.

Ca minusuri doar pasajul roții stânga spate revopsit și frânele față spate de înlocuit.

Când am ajuns la tester, aceeași problemă, sistemul ,,Power Pulse” de data asta nefuncțional, cu eroare inclusiv pe releu. Datorită scurgerilor mari de aer din sistem, compresorul nu a funcționat continu, iar la 125 de grade C releul i-a oprit funcționarea.

Dacă mai este sau nu funcțional acel compresor nu putem ști.

Ce știam sigur era că trebuia să căutăm o altă mașină, lucru pe care l-am și făcut.

 

În căutare unui Volvo XC 90 second-hand fără probleme

 

La câteva zile am plecat să verificăm un alt Volvo XC90, o mașina second-hand adusă din Italia la Hanovra, un R-Design cu 2017 cu 87.000 de kilometri parcurși cu 7 locuri.

La o prima vedere, mașina era foarte atrăgătoare. Culoarea albastră, cu jantele ,, double spoke design” vopsite negru mat – o ofertă foarte atrăgătoare.

 

Din păcate atrăgătoare doar la prima vedere…

Mașina fusese accidentată în partea stângă spate, aripa a fost vopsită și chituită, iar cea din dreapta spate doar prost revopsită și cu frânele de înlocuit.

Ajunși din nou la tester aceeași problemă, dar și altele noi.

Deci, foarte multe erori, dar cele care ne-au îngrijorat au fost din nou sistemul Power Pulse și faptul aveam ca eroare lipsa boost la turbo. Turbina funcționa, nu putem ști în ce parametri, dar această eroare trebuie foarte atent investigată, deoarece poate proveni din multiple cauze. Senzor defect, tubulatura turbo neetanșă, una din turbosuflante sau chiar si EGR defect.

Un abandon finalizat cu o achiziție

Singurul lucru care ne-a rămas a fost să plecăm, în speranța că vom găsi o nouă mașină, numai că la cererea clientului am renunțat la căutări și am decis să-l cumpăram pe al doilea Volvo XC 90 testat la Köln, cel cu 55. 000 de kilometri.

Încercarea noastră de a găsi un XC 90 second-hand fără probleme a eșuat din păcate.

L-am luat pe cel cu cele mai puține probleme.

O concluzie tristă pentru fanii Volvo 

Atenție la sistemul Power Pulse, se pare că este foarte defectuos. Există o campanie de rechemare, dar care nu include toate unitățile vândute!

Totodată, atenție la Turbo pentru că la mașinile cu peste 100.000 de kilometri apar defecțiunile.

În rest, judecățile de valoare vă aparțin!

by Alex Damian