Verificare auto second-hand – Un SUV premium cu greutate – Volvo XC 90

Verificare auto second-hand – Un SUV premium cu greutate – Volvo XC 90 Inscription D5

În căutarea unui SUV

Mașina second-hand Volvo XC 90 Inscription D5 , un concurent al BMW X5 sau Audi Q7, se remarcă prin performanțe deosebite, dar are și o serie de minusuri pe care nu le poți trece cu vederea.

Dar să trecem direct la poveste. Vineri seară, am verificat şi am postat o fotografie cu acest SUV premium, un Volvo XC 90 Inscription D5, din 2017, cu un motor diesel de 2.0 twin turbo, o putere de 235 CP și o cutie automată cu 8 trepte Aisin AW TG-81SC.

Cu fardurile jos

După 56.900 de kilometrii parcurși mașina e ca o mireasă de pe care au început să cadă fardurile.

Personal nu sunt foarte încântat de ceea ce Volvo produce în prezent, totuși XC 90 rămâne o alternativă redutabilă pentru concurenta germană, BMW X5 sau Audi Q7.

Suedezii vin cu un preț de vânzare ceva mai scăzut şi cu un design distinct față de cel cu care nemţii ne-au obişnuit, plus un spaţiu interior incomparabil mai generos (cel puţin faţă de Q7).

Lansat în 2015 modelul a trecut deja testul fiabilităţii şi se pare că nu apar probleme deosebite, dar are şi neajunsuri.

Mașina verificată de noi se prezentă într-o stare tehnică foarte bună, cu excepția frânelor de pe față care sunt deja de înlocuit. Acesta reprezintă un neajuns al XC 90-ului, deoarece este un devorator de plăcuțe de frână. Cu o masă proprie de 2.100 kg bolidul nostru ,,mănâncă frânele pe pâine” din primii 40 de mii de kilometrii parcurși.

Interiorul dezamăgește. După 50 de mii de km, ca după 200 de mii de km

Suedezii au făcut rabat la calitate. Deși are un interior foarte confortabil şi deosebit de plăcut la atingere, materialele folosite se uzează prematur şi sunt predispuse la zgârieturi.

Practic nu contează dacă e Piano Black, inserții de aluminiu sau imitație de piele, totul se degradează nepermis de repede pentru o mașină din această clasă.

Mașina verificată de noi arata ca una de 10 ani și cu 200 de mii de kilometri, iar fotografiile ne confirmă teza. Nici măcar cheia nu a ,,scăpat” de uzură ? .

Hai să vorbim şi de plusuri.

Maşina noastră are un istoric complet la Volvo și funcționează ireproşabil. Nu a avut accidente, ci doar un prag revopsit, iar prețul a fost de 36.500 de euro cu TVA inclusă.

Din păcate estetica din interior a făcut ca mașina să nu fie cumpărată, iar noi să căutăm altă.

Pentru cei care aveți curiozitatea, toate fotografiile raportului de evaluare le găsiți ataşate pe siteul nostru- https://scoutteam24.eu/verifica-o-masina-second-hand/

Căutările unui XC 90 second-hand continuă

În weekend am căutat intens pe toate site-urile și am găsit un Volvo XC90 second-hand în celălalt capăt al Germaniei, undeva lângă Dresda.

Deși ne-am mobilizat împreună cu alți doi colegi, pentru că am avut multe mașini second-hand de verificat în toată Germania, am reușit să ajungem la el abia marți.

Bolidul Volvo XC90, an de fabricație 2018, 62.000 de km parcurși, R Design de data asta, s-a prezentat într-o stare foarte bună.

Interiorul ne confirmă teză, totuși de data aceasta uzură este minimă pentru că întreaga mașina a fost atent întreținută şi exploatată.

Fiind o mașină second-hand, bineînțeles nici aici nu am scăpat de investiții. Frânele față, spate și anvelopele necesită înlocuire. Cu toate investițiile care urmează a fi făcute, aproximativ 2.000 de euro, faptul că arată foarte bine clientul nostru a decis să o cumpere.

by Alex Damian