Mașina second-hand este unică

Mașinile second-hand, nimfele care vor să te seducă

Mașina second-hand este unică, ea clonează personalitatea celui care a condus-o. Dacă în momentul în care ies de pe poarta fabricii toate mașinile sunt la fel, în ce privește parametrii tehnici și standardele de calitate, o dată ce o mașină a fost rulată ea devine unică.

Ba mai mult, îi sunt „transferate” trăsăturile de caracter ale proprietarului, iar factorii de mediu și etosul comunității în care a fost exploatată își pun amprenta definitiv asupra ei.

De ce ?

Păi, haideți să vă împărtășim câte ceva din experienţele noastre!

Uzura și calitatea unei mașini second-hand este determinată de foarte mulți factori:

* Șoferul/utilizatorul – caracteristicile lui fizice și de ce nu chimice, mai exact, cât de acida este transpirația și cum miroase… Cât de bine știe sau nu știe să conducă, asta este probabil cel mai important factor care determină condiția unei mașini second hand. Ultimul și nu cel din urmă factor este cât de darnic a fost cu mașina lui, piese low-cost, revizii când și-a adus aminte sau întreținere obsesivă (deși rar întâlnim asta în ziua de azi)

* Service-ul auto, un loc în care multor mașini li se scurtează viața în loc să ,,întinerească,,. Mai exact, uleiuri neschimbate, schimbate după ureche, manopera efectuată deficitar.

* Mediul în care a fost rulata – climă, orașul, cât de congestionat este poate deveni un adevărat iad pentru mașină. O mașină rulată preponderent în oraș este de două trei ori mai uzată decât una cu aceeași km făcuți la drum întins. Țara în care a rulat, în unele proprietarii sunt mai bogați, cum sunt maşinile second hand din Germania, sau cele din Olanda,  tari în care de obicei proprietarii sunt mai mai grijulii. În nord se folosește sărea din belșug, în sud datorită străzilor înguste și lipsa locurilor de parcare maşinile sunt de multe ori lovite pe toate părțile.

*Locul din care o cumpărăm? Da, aici e cel mai simplu, sunt parcuri care vând calitate, şi altele care sunt interesate doar de profit, aici e simplu.Maşini second hand ,,sămsărite,, sau cele care în care se reflecta perfect calitatea şi rulajul lor.

Așadar, echipa Scout Team 24 îşi asuma responsabilitatea de a vă dezvălui personalitate unei mașini second hand și istoricul ei, înainte de a o cumpăra.

Două mașini, două „personalități”

Noi am aflat adevărul

Pentru a fi mai explicit poate un exemplu sau două sunt mai relevante. Un Mercedes și un Subaru XV care au fost verificate în ultima lună pentru clienții noștri.

Mercedesul cu kilometrajul dat înapoi avea în jur de 400.000, Subaru XV 2017 doar 26.000, kilometri reali.

Mercedesul a avut un singur proprietar persoana fizică, interior impecabil și condiție mecanică medie la circa 400.000 km parcurși în timp ce Subaru XV, mașina de Rent a Car arăta la 26.000 de km ca și cum ar fi avut rulați 260.000 km.

La Subaru așa cum vedem și din poze exploatarea fără nici un simţ de răspundere și dezinteresul firmei de Rent și-au lăsat amprenta.

Mașina este zgâriată peste tot atât la interior cât și la exterior, caseta de direcție deja bate( pe asta încă n-am mai întâlnit-o), iar frânele față au deja un grad pronunțat de uzură.Cel mai probabil cei care au condus-o au făcut confuzie cu Subaru WRX ŞTI uitând probabil că au un motor de 1,6 benzina aspirat de 116CP cuplat la ,,moartea pasiunii” alias cutia de viteze CVT.

 

Pentru a nu vă plictisi trebuie să rețineți că numărul de kilometri ne indică gradul de exploatare, dar și caracterul omului care se dorește a ne fi partener. Pe lângă km mai sunt foarte multe detalii care trebuie verificate atent, atunci când doriți să cumpărați o mașină second-hand.

De aceea colaborarea cu Scout Team 24 este de cele mai multe ori un imperativ.

Să auzim numai de bine!

https://scoutteam24.eu/verifica-o-masina-second-hand/