Verificare Auto Second Hand – Mercedes E350d Coupe AMG

De obicei eu sunt cel care face cele mai lungi deplasări, ăla care pleacă pentru a verifica mașinile second hand atunci când deplasările sunt mai lungi de 1000km.

Așa cum sunt deja obișnuit, mi-am petrecut o altă zi lungă și istovitoare în estul Germaniei. Am avut de verificat două mașini în Berlin și una în Görlitz.

Cea mai interesantă, un Mercedes E350d Coupe cu pachet AMG.

În general când verific mașini second hand în Berlin sunt destul de sceptic și am simțurile de două ori mai ascuțite. Aici sunt multe zone gri unde se vând mașini second hand, zone din care samsarii din România, Polonia și alte țări din est își asigură stocurile și care pentru un client final prezintă un risc ridicat de teapa.

În cazul de fata mi-am spus că merg la sigur.

În fotografiile de pe mobile.de mașina arata efectiv ca noua iar dealerul avea 5 stele. În plus, părea foarte profi la telefon. Cum din păcate de multe ori se întâmpla, socoteală de acasă nu se potrivește cu cea din teren.

Am ajuns la fața locului, un parc foarte frumos și îngrijit până la ultimul detaliu. Am mers, am cerut cheile, după care am început ușor ușor să mă desumflu… Seria 7 de lângă mine a fost pornită de un potențial client, superbul și perfect echilibratul 6 în linie era un un 5 în linie care “dansa” pe șasiu.

Mașina:

 • Mercedes E350d Coupe cu AMG Paket
 • 9G Tronic
 • 220000km
 • An fabricație:2014

Începând verificarea maşinii second-hand cu atenție la exterior pe sub praful subţire care o acoperea, mașina nu mi s-a mai părut impecabila ci doar frumușică.

Ca parți bune:

Pachetul AMG care îi oferă oricărui Mercedes-Benz un look special, spectaculos aş spune.
Interior în stare foarte bună, cu ușoară uzura doar în zona șoferului, dar ,,coafata,, foarte bune prin îmbrăcarea volanului în piele, printre cele mai ok volane îmbrăcate în piele pe care le-am văzut. Calitatea detaliilor poate puțin peste volanul original! Anvelopele și frânele în stare bună și ele ”detalii” destul de costisitoare la mașina asta.
Articulații în stare foarte bună deși mașina avea nişte ani și un număr ”respectabil” de kilometri.

Părțile mai mai puțin bune și proaste:

(Toate care m-au dus din start cu gândul că mașina nu are kilometri reali)

 • Farurile mătuite excesiv, mult prea “obosite” pentru un Mercedes Benz cu 220000km.
 • Bara fata excesiv de bombardată de pietricele.
 • Radiator clima uzat excesiv, la mașina asta la 200000 abia încep primele semne de uzură, aici era aproape distrus.
 • Motorul și compartimentul motor uleios, ca la toate mașinile second hand  diesel cu kilometri foarte mulţi.
 • Tampoane motor obosite, motorul transmitea puternic balansul în caroserie la oprire.
 • Volanul recondiționat la o mașină care se vedea clar că a fost rulata în majoritatea timpului în regim de autostradă.
 • Fără istoric la Mercedes, zero informații pe CarVertical.
 • Parbrizul fisurat.


Pe tester:

 • Diferenţe destul de mari între valorile injectoarelor. Fumul mașinii având un miros groaznic, m-a durut capul după ce am lăsat-o pornită 20 min.
 • Filtru de particule fusese curățat, nu se puteau vedea kilometrii nici acolo.
 • Pe ABS, totul în regulă.

Deşi special am luat Launch-ul știind că se împacă atât de bine cu Mercedes și BMW nu am reușit să mă conectez la transmisie… Asta nu mi se  mai întâmplase până atunci.

Era evident pentru mine că mașina avea de două ori mai mulți kilometri parcurși decât arata tahometrul, nu se punea problema să luăm vreo ţeapa. Dar de obicei îmi place că după verificarea unei mașini second hand să-i prezint clientului și ceva cifre.

Și mi-a ieșit până la urmă, m-a ajutat providența sau indolenta, încă nu mi-e clar.
Uitându-mă cu atenție pe o banală eticheta pentru evidența lucrărilor service, mașina fusese la Mercedes-Benz Service prin anul 2016, pe atunci avea 195000km. Mașina asta second hand avea un singur proprietar și a rulat în jur de 100000 kilometri pe an. Deci numarul de  400000  la care mă gândeam era unul cât se poate de plauzibil.

Am plecat satisfăcut, dar fără maşină… doar cu cifrele.

Poti verifica oriunde in Europa o masina second hand pe teren. Afla in link-ul de mai jos cum!
https://scoutteam24.eu/verifica-o-masina-second-hand/