Verificare auto second-hand de 1 Mai, la mare! – Fiat 500 ,,Happy Birthday,, Edition

La mare, la soare și un Fiat 500 limited edition

Hamburgul a fost gazda noastră de 1 Mai, unde ne-a trimis un client pentru un Fiat 500 ,,Happy Birthday” Edition, cu un motor 1.2 8v 69 CP Benzina + GPL, din 2011.

Plecarea spre Hamburg a avut loc ca urmare a insistenței clientei noastre, deși recomandarea noastra a fost să căutăm altă mașină, pentru că e posibil să avem surprize, deoarece vânzătorul nu inspiră încredere: își lăuda suspect de mult mașina expusă și nu se descurca prea bine cu limba germana. Clientul a avut ultimul cuvânt.

Ahead to Hamburg

Am plecat spre Hamburg să verificam o mașină second-hand fabricată în ediție limitată, în doar 555 de exemplare și de aici și prețul destul de piperat, 6.500 de euro negociabil.

Mașina avea o listă de opțiuni ceva mai generoasă, cum ar fi plafonul panoramic, climatizarea automată și unele elemente ca jantele și culoarea, ce îi conferă un look retro, care ne amintește și mai mult de Fiatul 500 clasic, cel prezentat pentru prima oară în 1957.

 

„Al nostru” deși ne-a fost prezentat ca ,,Top Zustand,, a avut ceva probleme.

Mașina a fost lovită în față și avea bara și radiatoarele înlocuite, iar partea stângă era revopsită cu zone chituite

Verificare caroserie auto second hand. Aripa stanga

spate revopsita si chituita

Accident usor in partea frontala

În schimb, problema cea mai mare am observat-o atunci când am pornit-o, deoarece la rece mașina dădea niște rateuri ușoare în admisie, fapt care ne-a dus cu gândul direct la jocul de la supape.

Pentru că rula cu GPL tacheții s-au strâns, iar motorul avea pierderi minore (deocamdată) de compresie. Este un comportament pe care l-am întâlnit destul de des în service la mașinile echipate cu GPL și care ne indică de obicei începutul sfârșitului, mai ales la motoarele fără tacheți reglabili cum era acesta.

Părțile bune, mai puține. Look-ul mașinii second-hand, anvelopele noi, revizii la dealer și cam atât.

 

 

 

                                                              Anvelope in stare foarte buna, recent inlocuite

Articulatii originale, dar in conditie foarte buna

Confirmarea intuiției, vânzător de masini second hand fără caracter

Partea cea mai urâtă a poveștii, vânzătorul! Deși ne-a ascuns adevărul, omul nu și-a putut controla frustrarea după ce i-am prezentat problemele mașinii și pentru că nu am putut s-o cumpărăm, ne-a acuzat că i-am sustras carnetul de service.

Așadar, atenție când mergeți să vă cumpărați mașină în altă țară. Ca de obicei, indemnul nostru este sa o verificati.

Restul zilei a fost superb. L-am petrecut pe malul mării, așa ca de 1 Mai.

 

 

by Alex Damian