Verificare auto second hand – Skoda Kodiaq Style

 

O nouă poveste – mașina second-hand Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI 190 CP 4×4 DSG

O situație de dorit, un preț corect

La sfârșitul săptămânii trecute, am verificat și cumpărat pentru unul dintre principalii noștri parteneri din România, Motor Partners – https://car-advisor.ro/, încă o maşină second hand din Germania. De data asta masina rulata a fost o Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190CP, în varianta de echipare Style, an de fabricație 2019, cu 47.000km rulați.

Verificarea efectivă a maşinii second hand s-a terminat în aproximativ o oră. Mult mai repede decât se termina de obicei întrucât mașina s-a prezentat într-o condiție ireproșabilă, iar negocierea preţului de vânzare a decurs repede și cu un succes nesperat, ținând cont că nu am avut nimic de obiectat cu privire la starea ei.

Negocierea prețului i-a adus cumpărătorului 1.500 Euro în buzunar.

În timpul rămas i-am testat pe autostrada calitățile dinamice și ne-am bucurat de ce ne-a putut oferi acest bolid.

Așadar, o mașină second-hand corectă din toate punctele de vedere, cu un preț foarte bun. La capitolul minusuri aș spune că am identificat niște zgârieturi superficiale și câteva ciobituri pe bară și capotă.

SKODA KODIAQ – un profil pentru cei interesați

Skoda Kodiaq este o alegere mai mult decât inspirată, atât nouă cât şi second hand, atunci când sunteți în căutarea unui SUV NON PREMIUM cu un habitaclu imens și dotări regăsite la confrații din grup, Volkswagen Tiguan Allspace și SEAT Tarraco. Aceştia sunt mai pipărați atunci când vine vorba de prețul de achiziție.

Kodiak are un preț de 40.000 de euro cu TVA inclusă în varianta de bază, iar cea cumpărată de noi a fost undeva în jurul sumei de 30.000 de euro în varianta de echipare de mijloc, Style.

Argumente Pro: 2.0TDI, DSG, spațiu imens, dotări, cam tot ce ţi-ai putea dori în anul 2021 (plafon panoramic, faruri led, virtual cockpit, lane assist, adaptive cruise control, încălzire auxiliară, banchetă spate încălzită).

Argumente Contra: probabil pentru un șofer de 1.76 m, mașina este prea mare fiindcă nicio comandă nu-și este la îndemână. Nici cotiera centrală, nici volanul, nici manetele din spatele volanului. Deci aș spune că ergonomia nu este foarte ok pentru clasă și prețul ăsta. Dar acest minus trebuie evaluat de către cel care vrea să o achiziționeze la un test drive.

Un alt neajuns ar fi faptul că mașina se simte înceată, greoaie, iar în viraje lungi are un comportament subvirator pronunțat, dar trebuie să subliniez că nu este tocmai o mașina lentă, pentru că atunci când am ieșit pe o autostradă fără limită de viteză, cu „gazul la podea” a urcat foarte ușor la 200km/h.

Deci, nouă sau second-hand, noi am spune că e de luat în seamă, iar noi vă stăm la dispoziție pentru consultanță și achiziție.

https://scoutteam24.eu/