Verificare auto second-hand Mercedes E 200 CDI W211 – Seducția imaginilor

Verificare auto second-hand Mercedes E 200 CDI W211 – Seductia imaginilor

Primeam acum ceva vreme pe site-ul nostru, scoutteam24.eu , o solicitare de verificare auto second-hand a unui model cu care nu mai avusesem de foarte multă vreme de-a face.

Clientul nostru dorea verificarea unui Mercedes E 200 CDI w211, fabricat în 2007.

Ținând cont că bugetul era unul corect am crezut că totul va merge repede și datorită faptului că modelul este unul foarte solid.

O scurtă recenzie

Modelul W 211 a fost lansat în anul 2002 și a fost un mare salt tehnologic față de modelul precedent, W 210. A primit un facelift în anul 2006, moment în care s-a rezolvat și cea mai mare problemă pe care o avea, pompa sistemului Sensotronic Brake Control, sistem care era oferit în standard.

Totodată, clienții puteau alege dintr-o gamă variată de motoare, de la benzină 1,8 cu patru cilindri dotate cu compresor mecanic, până la V8 de 5,0 sau 5,4 Kompressor ori 5,5 aspirat până la 6,2 normal aspirat.

Gama motoarelor diesel este și ea foarte variată. Bine-cunoscutul turbo diesel in patru cilindi, 2,2 cdi, până la V8 de 4,0 turbo diesel.

În ce privește problemele, acestea nu sunt foarte multe, dar apar cu o frecventa ridicată mai ales la mașinile prost întreținute. De reținut ar fi: Air Matic-ul, la modelele dotate cu suspensii pe aer, pompa de la sistemul Sensotronic la modelele făcute până în 2006, catalizatoarele și filtrele de particule cedează și ele plus tampoanele de la motor, care la diesel cad prematur.

Ultima, dar cea mai întâlnită problema sunt zgomotele la suspensia față. Pe lângă bucsile de la bratele inferioare care cedează destul de ușor, pivotul inferior este montat prin presare în fuzetă și acolo în timp apar jocuri care produc zgomote destul de deranjante.

O întâmplare cu o mașină seducătoare și oameni de rea-credință

Dar să trecem la povestea noastră, care poate fi o temă de reflecție pentru cei care ne urmăresc.

Am ajuns undeva în vestul Belgiei, unde mașina ne aștepta perfect curată într-un showroom care arăta foarte bine.

 

La prima impresie mașina second-hand, era foarte convingătoare. M-am învârtit în jurul ei și am rămas surprins că arăta ca-n poze. Era efectiv nouă. Am spus că la 8.900 de euro, cât cerea pe ea, e ceva normal și mă gândeam că voi avea dificultăți în a negocia prețul.

Mercedes-ul avea 88.000 de kilometri, cu istoricul pe bune. Deși arată că nouă doar un element făcea discrepanță, aripa stângă spate care era destul de prost revopsită cu un strat gros de chit. Cel mai probabil fusese cumpărată după ce suferise un ușor accident și reparată de vânzător, apoi pusă la vânzare.

După verificarea interiorului și după ce am terminat cu fotografiile, am cerut să pornim motorul, să facem un test drive și o scanare cu testerul, moment în care am fost poftiți afară, evident într-o maniera total nepoliticoasă.

O invitație șocantă

Ce a fost ciudat în această poveste este faptul că în toate cazurile noi explicăm vânzătorilor în ce consta verificarea și întrebăm, la telefon, dacă o acceptă sau nu. În cazul de față totul a fost ok la telefon, dar probabil au crezut că suntem aceeași cumpărători naivi, care se învârt de două ori în jurul mașinii, îi admiră luciul și o cumpără.

Am plecat dezamăgiți, nu înainte de a-i scrie un review cu năduf pe Google.

În căutarea unui Mercedes second-hand

La câteva zile clientul ne-a trimis un alt model E 200 CDI, care se afla într-un parc de auto second-hand din Essen.

De asta am verificat un Mercedes E200 Avantgarde, dar din 2008 și cu 95.000 de kilometri.

Mașina avusese un singur proprietar, nu fusese revopsită, accidentată, dar avea câteva zgârieturi pe ici colo. O mașină frumoasă, dacă ținem cont de anul de fabricație, mai ales că toate reviziile au fost făcute în reprezentanță, chiar si rechemarile in service fusesera respectate.

Până aici totul perfect!

După ce am pornit motorul lucrurile s-au complicat. Un zgomot ciudat mi-a atras atenția. Avea un mers și un sunet „aspru”, nu știu cum să-l explic, iar gazele de eșapament miroseau groaznic.

Diagnoza electronică mi-a răspuns, m-a luminat.

Filtrul de particule era aproape înfundat, iar injectoarele aveau diferențe foarte mari, lucru nemaiîntâlnit de mine și nici de Vlad în întreaga experiență de service.

Cu toate că am primit un discount bun, prețul final a fost 8.700 de euro mașina nu s-a cumpărat.

Un îndemn la prudență

În concluzie, chiar dacă dispui de un buget generos și cauți o mașină serioasă, fără probleme deosebite, dacă-ți lipsește expertiza unui consultant te poți înșela. De acea nu miza pe noroc atunci când cumperi o mașină second-hand, poate fi foarte costisitor și frustrant.

Căutările continuă!