Verificare Auto Second Hand Germania – Ford F150

După o vară plina in care am avut în program numai banalele nemțoaice și ceva japoneze, la începutul lui Septembrie primeam o comanda de verificare de auto second hand cu adevărat specială, un Ford F150, roșu, neaparat cu motor 5.0.

Căutările pe licitatii și pe site-urile cu mașini de vânzare din Germania și restul Europei au fost un eșec, nu am găsit nimic care sa ne placa.
Deși era o mașină la comanda clientul, partenerul nostru Motor Partners ,  ne-a dat o mână de ajutor trimitandu-ne un link cu un Ford F150 aflat în estul Poloniei la granița cu Ucraina,la aproximativ 1200km distanta de Dormund. După ce am cerut și verificat seria de șasiu se pare că existau șanse maxime că mașina sa fie o mare țeapa fiindcă apărea pe CarVertical dauna totala. Am cerut foto suplimentare și în afara de partea dreapta sifonata nimic deosebit. Fiind singurul Ford F150 cu motor V8 si kit Rough, clientul a decis sa-si asume riscul.

Calatorie si auto second hand cu probleme

Am doua zi dimineața mă îmbarcam cu noaptea-n cap in zborul spre Wroklaw și ajuns acolo din nu știu ce motive tehnice nici unul din cele patru carduri nu a fost acceptat de firma de rent, așadar pentru prima oară în Polonia cu trenul.
Ajuns la mașina,  am  verificat interiorul contra aripii și zonele ascunse cu videoscopul, aripa dreapta spate tăiată și inlocuita dar în rest nimic deosebit fata de ce vazusem in poze. Dar de ce dauna totala? Am verificat integritatea șasiului cu laserul de nivel, mașina era dreapta și dar nu se prezenta foarte bine pentru o mașina second hand de 18000km.Doua lucruri mi-au atras atenția. Motorul nu trăgea in ture și avea un zgomot ciudat.Verificand cu atenție șuruburile motorului și cele din compartimentul motor se putea observa clar că fusese demontat și desfăcut.Mașina a fusese inundată iar motorul chiar pe benzina fiind este posibil sa fi suferit un soc hidraulic.
Nu s-a cumpărat.

Pe scurt situatia a stat cam asa:

Ford F150 5.0 V8 Lariat 325CP

18000km cam nereali…

An fabricatie:2017

Partea buna:

-Kitul de tunning Roush este foarte misto si de efect. Tobele totusi sunt prea zgomotoase pentru o masina care nu e sport.

-interior in stare foarte buna

Verificare masina second hand Ford F150 - front

Verificare masina second hand Ford F150 - volan

Verificare masina second hand Ford F150 - bancheta

Partea mai putin buna:

-partea dreapta si portbagajul revopsite cu impuritati pe ici pe colo

-calitatea lucrarilor de tinichigerie de calitate medie spre joasa, suruburi desfacute si lasate nerevosite, crapatura pe podea in bena care nu s-a mai reparat, caroseria fiind integral din aluminiu.

-motorul mergea neregulat la relanti si analizand suruburile era evident ca motorul fusese desfacut.

-franele si anvelopele prezentau deja uzura, masina avand probabil in jur de 30-50000km.

Verificare masina second hand Ford F150 - motor

Verificare masina second hand Ford F150 - subVerificare masina second hand Ford F150 - caroserie

Verificare masina second hand Ford F150 -bad

Evident, nu s-a cumparat.

Nici la Bruxelles nu am avut mai mult noroc

Mergând trei ore înapoi cu trenul spre Wroklaw și apoi în aeroport am avut timp sa mai analizez oferta de Ford F150 din Europa. Așadar ajuns la Dortmund am făcut un dus și cu mașina am pornit spre Bruxelles. Acolo într-un superb showroom mă aștepta în F150 2019 cu câteva mii mai ieftin decât cel din Polonia. Impecabil.
Am și făcut test-drive și… A șasea a șaptea și cam atât, mașina nu urca in ultimele trei trepte.Am plecat un pic nervos spre Dortmund.

Calitatea Germana!

Clientul oarecum dezamăgit a decis sa mai lărgim aria căutărilor către și am găsit la Chemnitz o mașina second hand mai ieftina și mai nouă cu un an dar 3,5 Ecoboost. Mașina de vânzare din Germania era un F150 2018 3,5 Ecoboost Lariat, aceeași varianta că și celelalte doua anterior verificate.
Că oricare alta verificare a unei mașini second hand am făcut și un test drive și pot spune că am fost impresionat, 3.5 ul trage mai jos in ture și se simte mai viguros decât Coyote-ul de 5.0 natural aspirat.
Mașina s-a dovedit a fi foarte buna și după o negociere scurtă s-a și cumpărat.

Aici toate au stat mult mai bine.

Partea buna:

-masina a fost se afla intr-o conditie impecabila

Verificare masina second hand Ford F150 - parte

Verificare masina second hand Ford F150 -bancheta 2

Verificare masina second hand Ford F150 - volan 2

Partea mai putin buna.

-vanzatorul s-a miscat destul de greu cu actele nu putine la numar, masina fiind import USA.

După 4 zile prin trei țări si 4000 de kilometri parcurși duceam în sfârșit treaba la sfârșit, aveam mașina second hand comandata.

https://scoutteam24.eu/verifica-o-masina-second-hand/