Standardele etice, un imperativ în comerțul cu mașini second-hand

Standardele etice, un imperativ în comerțul cu mașini second-hand

Acum ceva ani lucram din greu la un proiect devenit între timp o poveste de succes – Motor Partners.
Deși nu ne dădeau bugetele afară din casă munceam din răsputeri să aducem o serie de standarde etice în branșa. Asta pentru ca  clientul să vină să cumpere fără emoții o mașină rulată care să fie profesionist verificată, să primească o garanție reală  și să o folosească  fără absolut nicio bătaie de cap o lungă perioadă de timp. Ne-a cam ieșit.

Aveam deja mult know-how în ceea ce privește industria mașinilor second-hand și lucrasem în Republica Cehă, interacționasem mult cu Olanda,  cunoștințe tehnice aveam slava Domnului. Mi-am spus că ar fi bine totuși să mai fac ceva research, că ar trebui să mai văd și altceva, să mai învăț.

Așa am luat decizia să merg la Mecca comerțului cu  mașini second-hand din Europa – Germania.
După 7 luni și vreo 30.000 de kilometri  de bătut la pas și roată Germania cu multi bani cheltuiti, mă întorceam la București cu o concluzie pe care nu mi-am schimbat-o nici astăzi.

Amatorismul guvernează schimburile comerciale cu mașini second-hand

Piata auto second-hand este dominata de amatorism și nu de puține ori chiar de rea-credință.
Mi-a venit idea de a scrie puțin despre asta fiindcă foarte mulți clienți au o de multe ori o încredere oarbă în vânzătorii de aici și rămân stupefiați când le povestesc câte ceva din întâmplările trăite pe  teren.
Și pentru a nu vă plictisi cu ….am să trec direct la câteva povești recente care sper să vă îndemne la reflecție.

Încrederea este bună, dar verificarea e și mai bună

Recent am primit o comandă pentru a verifica un Mercedes E43AMG din 2019 undeva lângă Berlin. Clientul plătise mașina deja fiindcă dealerul era mult prea mare și inspira foarte multă încredere.
Eu am ajuns în Showroom, vineri, cu doua ore înainte de închidere, iar din această cauză standardele de politețe au fost eludate mai ales că Germania avea meci în proximitatea acelei ore.
Așadar, dealerul nu și-a întrerupt convorbirea la telefon, ci doar mi-a arătat unde e mașina parcată. De chei m-am descurcat cu băieții de la garaj.

Mașina de 50.000 Euro + a fost prezentată clientului că fiind impecabilă.
Am scos mașina afară și am început verificare.
Bolidul avea 50.000 de kilometri era revopsit aproape integral în afară de aripa și portiera dreapta față.
Fusese lovit pe partea stângă, o aripă înlocuită cu sudură, inclusiv portiera stângă și o bucată din prag.
Pe capota daca te uitai cu mare atenție chitul crăpa.N-am apucat să verific absolut tot ce mi-aș fi dorit deoarece cu 15 minute înainte de închidere am fost  dat afară.
Clientul deja achitase mașina… 🙁

O altă poveste, aceeași încredere înșelată

Am mers să iau o mașină second-hand într-un parc cu peste 200 de BMW-uri 2017+.
BMW-ul nostru era un X4 M40d din 2018 cu 50 de mii de kilometri și cu un preț de  50.000 de Euro.
El fusese achitat înainte că eu să ajung pentru verificare.
Era o mașină care  mi-a plăcut foarte mult fiindcă nu fusese alergată cum se întâmplă în general cu mașinile de peste 200cp. Interiorul nu era deloc uzat, dar la fel de murdar ca a unui Taxi de Ilfov, frânele față și spate destul de uzate,  plus anvelopele care trebuiau înlocuite.

Cireașa de pe tort se afla în bord, care anunță pe toate display-urile că mașina second-hand necesita revizie, schimb de ulei.
I-am aratat ce am găsit clientului care s-a supărat rău, așa cum cred că ar fi făcut-o oricare dintre noi, dacă am cheltui o mică avere pe o mașină second-hand în care nu s-a dat macar o mătură.
I-am cerut vânzătorului un schimb de ulei și un detailing la interior și am primit în schimb dispreț.

M-aș fi așteptată să-și ceară scuze pentru faptul că ,,le-a scăpat” dar nu a fost așa. Am fost insultat, a țipat la mine că sunt amator și că nu știu să mă uit în meniul unui BMW și să văd că revizia este făcută.
Probabil după ce a reflectat la discuția avută vreo 20 de minute m-a sunat să-mi ceară să-l scuz că într-adevăr revizia trebuie făcută doar că va costa 250 de euro.
Am zâmbit îngăduitor și am zis că totul e ok.

Când vă hotărâți să achiziționați o mașină second-hand nu dați dovadă de optimism naiv și nici nu investiți cu încredere oarbă orice dealer care se vinde bine pe piață.
Apelați la serviciile unui consultant, puteți întrebări și cereți garanție.

by Alex Damian