Sfaturi Achizitie si Mentenanta Auto Second Hand – BMW F31 cu motor N47

Pe scurt, suntem patru. Singurul cu norma intreaga la verificari sunt eu ,Alex, cel  care mai scrie pe aici, pe Facebook  sau Instagram . Restul stau si prin service-ul auto.

Pe langa povestile de pe teren de la verificari, sau diverse sfaturi privind achizitia unei masini second hand, va voi mai tine la curent si cu ce se mai intampla prin service. Voi veni cu diverse sfaturi privind mentenanta si diverse probleme pe  care le descoperim zi de zi.

Astazi, un sfat foarte important privind motorul N47 de la BMW.

Unul dintre modelele cele mai populare  pe care îl verificăm cel mai des este BMW-ul 320d, F30-ul cu motor N47 mai exact.
Din păcate BMW-urile echipate cu motorul ăsta ne vizitează cel mai des și la service.

Pe lângă arhicunoscuta problema cu distribuția mai pot apărea și probleme la cuzineții de la palier, exact ca şi în cazul de fată.
Partea interesantă că deşi avea uzura pronunţată la un cuzinet, motorul nu bătea nici la rece nici la cald, clientul a venit la service pentru a reclamă ca becul la ulei se stinge greu la rece şi ,,pâlpâie,, la cald. Deci evident probleme cu presiunea la ulei.
Pentru a ne vedea doar la verificări sau în service pentru intervenții banale vă sfătuim pe cei care dețineți deja un BMW cu motor N47 să schimbați uleiul până în 15000km iar pe cei care vor să cumpere unul să se orienteze la cele foarte atent întreținute.

Nu cumpăra fără a verifica minuțios, poate costa scump!