Scout Team 24 – Din pasiune pentru mașini și din respect pentru client

Scout Team 24, născută din pasiune pentru mașini și din respect pentru client

Cultura noastră organizațională este axată pe satisfacția clientului, iar produsul nostru este unul special.

În service clienții sunt relativ ușor de mulțumit, instruim personalul să facă lucrări de calitate la un preț în media pieței și toată lumea e mulțumită.

Dacă am fi doar un serviciu de verificări auto second-hand ar fi un job simplu. Am inspecta mașina din bară în bară, am preda raportul și fotografiile clientului, iar după recomandare misiunea noastra s-a încheiat.

Scout Team 24 preia un telefon și livrează o mașină

Clienții apelează la serviciile Scout Team 24, în cele mai multe cazuri, nu pentru o simplă verificare, ci pentru a le reprezenta interesele fie în Germania fie pe întreaga piață comunitară. Clientul nostru este satisfăcut doar atunci când plătește un comision modic și are acasă mașina la care visează și pe care a comandat-o sau a găsit-o singur pe internet.

Noi oferim mai mult decât o verificare, asigurăm consiliere și consultanță.

Suntem puși, de multe ori, în situația ingrată de a le explica clienților că mașina pe care ne-a trimis-o pentru a o verifica și pe care și-o doresc este de o calitate îndoielnică sau pur și simplu dealerul este neserios. Asta pentru că clienții ne trimit cele mai ieftine oferte sau se așteaptă să le primească pe acelea, iar nouă ne revine misiunea de a le spune că așteptările lor sunt supraevaluate. Și nu este ușor…

O fotografie a realității

Aud foarte des povești de la clienți, care îmi spun că, în anumite perioade, în Germania ar fi mașinile mai ieftine. Alții pur și simplu caută chilipiruri, dealeri sau persoane fizice care au nevoie de bani și care își vor vinde mașinile pe prețuri de nimic.

Vreau să-i informez că acele mașini cu prețuri sub media pieței de cele mai multe ori nu numai că nu sunt un chilipir, ba chiar valorează mai puțin decât vânzătorii cer pe ele, deoarece sunt capcane întinse de samsari.

Vânzători la ananghie, care să nu aibă banii și care să-și vândă lucrurile, mai rar se întâlnesc aici. Persoanele fizice obțin credite foarte ușor și nu vor apela la astfel de soluții disperate de a-și vinde bunul.

La rândul lor, parcurile auto beneficiază de linii de credit la dobânzi foarte mici ceea ce îi determină să nu se grăbească foarte tare să vândă mașinile, chiar dacă stau în stoc și luni de zile. Prefera să aștepte pentru a obține marja de profit propusă inițial la achiziție.

Așadar, perioadele anului în care mașinile sunt mai ieftine sunt o legendă.

Piața auto second-hand astăzi în Europa

Germania este cea mai mare piață auto a Europei, principalul exportator de mașini noi și second-hand de pe Bătrânul Continent, o piață foarte stabilă care e într-o creștere continuă.

Dacă în anii 2000 tranzacțiile cu mașini second-hand însumau 59 de miliarde de euro în prezent sunt deja la 109 miliarde de euro. Asta pentru că vând mașini pe întreg cuprinsul globului. Chiar și noi lucrăm cu traderi auto din Africa.

A fost piața cea mai puțin afectată de pandemie, vânzările de mașini second-hand au scăzut cu doar 8 la sută în 2020, în timp ce în Italia scăderea a fost de 31 de procente, iar în Franța de 17 la sută.

Așadar, să nu vă așteptați ca prețurile să scadă pentru că a nins cu o săptămână înainte sau că s-a scumpit benzina.

Un argument de luat în seamă

În 9 din 10 cazuri mașinile second-hand cele mai ieftine de pe net nu valorează nici măcar cât vânzătorii cer pe ele. Sunt mașini cu probleme ascunse a căror reparație le ridică valoarea adesea peste un model similar într-o condiție foarte bună sau pur și simplu care estetic arata foarte rău.

Scout Team 24 vă recomandă să vă orientați către mașini care au un preț mediu sau peste, pentru a fi siguri că aveți în față o ofertă corectă, o mașină second-hand de calitate.

Pentru a fi mai expliciți vă oferim și un exemplu:

Am primit recent două comenzi pentru verificare auto-second-hand pe site.

În ambele cazuri era vorba despre mașina  VW Golf 7, unul din 2014 și celălalt din 2015.

Ultimul, cel fabricat în 2015 avea un motor 1,2 tsi cu 105 CP și 154 de mii de kilometri, la un preț de 7.600 de euro.

Cel din 2014 , cu aceleași caracteristici avea un preț de vânzare de 9.500 de euro.

Un client orbit de pretul tentant

I-am sugerat clientului că nu este cea mai bună alegere, i-am oferit alternative ceva mai scumpe, la 8.200 respectiv 8500 de euro, dar sigure. Acesta nici nu a vrut să audă, a cerut verificarea celui trimis de el. Ne-am conformat!

Ajuns la destinație am găsit un parc care vindea mașini second-hand de slabă calitate. Golful pe care l-am verificat a fost accidentat în față, revopsit integral sub mediocru cu altă nunață de alb decât cea original, avea puncte de rugină pe capota, pe plafon și pe dedesubt.

Din punct de vedere tehnic mașina era „obosită”, cu scurgeri de ulei, bucși îmbătrânite și revizii făcute când și-au adus aminte.

Așadar, o mașină de 7.600 de euro, care necesita investiții de minim 3.000 de euro și tot nu ar fi fost ca cea din 2014.

Clientul a fost foarte dezamăgit și nu a mai colaborat cu noi, deși la următoarele mașini verificate reducerile oferite pentru verificarea mașinilor second-hand sunt substanțiale.

Alt client, altă abordare

Golful din 2014 avea doi proprietari, persoane fizice, care au întreținut mașină corespunzător, doar cu revizii în reprezentanță. A fost achiziționată de la o familie de bătrâni, dintr-un sătuc de lângă Frankfurt, la prețul de 9.500 de euro.

Mașina avea 85.000 de kilometri reali și necesita doar schimbarea frânelor și a anvelopelor. Singurele „probleme” identificate au fost cu bara față, capota și aripa dreapta care fusesera revopsite.

Mașina s-a cumpărat, iar clientul a fost foarte satisfăcut de ea.

 

                                                                                                                                                   by Alex Damian