Verificare auto second-hand – Opel Insignia 2017
Opel Insignia, generația a doua schimbă imaginea brandului
Săptămâna trecută am verificat in Germania două Opel Insignia second-hand din a doua generație. Una GSI despre care pot spune doar ,,WOW” și a doua, o variantă cuminte, 1,5disi 165 cp, cuplat la o cutie automata cu 8 trepte.
După o verificarea masinii second-hand pot spune: BRAVO Opel!
Motorul de 1,5 are un sound plăcut, natural, fără nici un fel de artificii pe evacuare sau sunet în boxe. Cutia de viteze automată cu 8 viteze schimbă rapid și insesizabil treptele. Se descurcă onorabil, fără a avea ezitari in alegerea treptei de viteza nici in situatiile in care este condusă sportiv.
Șasiul este net superior vechii generații. Mașina este neutră pe viraje și are agilitatea unei mașini de clasa mică. Mi-a plăcut foarte mult!
Trecutul apropiat al Opel, un fiasco
Sunt atât de fascinat de ultimele mașini ale nemților de la Opel, poate și pentru că până acum produsele lor au fost modeste. Trebuie să recunosc că nu am avut ochi admirativi pentru ei, chiar dacă Astra G, Corsa C, Vectra B, veneau la vremea lor cu o personalitate distinctă, motoare economice și fiabile și erau per total niște mașini ok. Mai bine asamblate decat Ford, mai solide ca Renault și mai ieftine ca VW.
Drumul spre faliment.
Opel a fost preluat de PSA în anul 2018 pe când se află în pragul falimentului, după ce la finele anului 2008 au înlocuit Vectra C, cu Insignia, un model cu un design tern, care a avut pe deasupra și o multitudine de probleme.
Am văzut pe atunci Insignia că pe un refresh, un nou început al mărcii. Venea cu un design mult mai avangardist decât conservatorul Passat și făcea nota discordantă cu toți competitorii direcți.
Aparent a fost o mașină grozavă, dar realitatea avea să dovedească contrariul.
În variantele de baza echipate cu motoare benzina 1,6 și 1,8 benzină aspirat, mașina era foarte lentă și gurmandă, cu multe probleme la variantele diesel, ea a moștenit multe din problemele de fiabilitate și manevrabilitate a modelului pe care venea să-l înlocuiască.
Celebra problema cu pompa de ulei de la motoarele 2.0 CDTI, probleme cu volanta cu masa dublă care se uzează prematur, problemele la filtrul de particule, servodirecție, multitudinea de probleme de electronică, fac parte dintr-o listă lungă care poate continua.
Momentul de cotitură
In 2017 a sosit a doua generație de Opel Insignia, iar în 2018 am avut pentru prima oară ocazia să le analizez, fiindcă am avut câteva în service pentru schimb de ulei și cam atât.
Am observat un interior nou, care ne-a surprins plăcut. Ergonomia impecabilă și interiorul claustrofobic al primei generații dispăruse, bordul mai bine proporționat lasă acum spațiu suficient pentru mișcarea picioarelor, iar calitatea materialelor este ceva mai buna. Un alt mare plus sunt comenzile care au rămas fizice, ceea ce mi se pare un mare plus.
Opel Insignia, mașina second-hand care-și face toți banii
Mașina second-hand pe care am verificat-o a fost un Opel Insignia Grand Sport Business, fabricat în 2017, cu 59.000 de kilometri, cutie automata în 8 trepte și culoare albastru metalic.
Bolidul a fost într-o condiție tehnica ireproșabilă, singurul minus au fost frânele față și spate care trebuie înlocuite.
La exterior, capota și portiera stânga față au fost revopsite și multe zgârieturi fine pe toată suprafața caroseriei, care se pot estompa din fericire cu un polish profesional.
Cam astea au fost părțile negative.
Părți pozitive, restul!
Dupa verificare am recomandat achiziția ei din toată inima și s-a cumpărat cu 18.000 de euro, masina avand doar 59000km.
Poti cumpara in siguranta orice masina second-hand, aflata oriunde in Europa completand formularul!